NL   UK
Harp

Biografie

Milou de Rooij begon op achtjarige leeftijd met harplessen op de Kunstlinie in Almere. Ze werd op haar veertiende aangenomen als leerling van de harpiste Erika Waardenburg op de Jong Talentafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Een aantal jaar later begon zij daar met haar bachelor. In de zomer van 2011 heeft zij haar Bachelor succesvol afgesloten. Milou won diverse prijzen bij concoursen, o.a. bij het Nederlands Harp Concours en bij het concours van de SJMN. Zij volgde masterclasses bij vooraanstaande harpistes onder wie Isabelle Perrin, Emilia Moskvitina, Skaila Kanga en Petra van der Heide. Momenteel speelt ze in diverse kamermuziekensembles, waaronder Duo DanaŽ met violiste Sabine Poiesz en Duo RooijBosch met sopraan Martha Bosch.

Milou bespeelt een Salvi Diana, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten fonds.

Milou heeft in 2012 een Master in Kunstmanagement aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht / Open University van Londen afgerond. Binnen deze studie heeft zij onderzoek gedaan voor o.a. het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In haar masterscriptie "Evaluation Music Education: Evaluation Processes in the Netherlands and the United Kingdom" vergeleek zij de evaluatie processen van verscheidene educatieve instellingen in zowel Nederland als Engeland.


Harp Samen met violiste Sabine Poiesz vormt Milou het Duo DanaŽ. De combinatie van instrumenten en jonge musici resulteert in frisse en bevlogen interpretaties van het repertoire. Naast de prachtige romantische werken die voor deze bezetting gecomponeerd zijn, zoeken zij ook de grenzen op door stukken ten gehore te brengen die niet voor deze bezetting gecomponeerd zijn.


Harp Een ander veelbelovend ensemble is Duo RooijBosch. Milou leerde sopraan Martha Bosch enkele jaren geleden kennen op het Conservatorium van Amsterdam en ze besloten al snel een duo te vormen. De bijzondere bezetting van harp en zang inspireert de twee jonge, gepassioneerde musici iedere keer opnieuw om hun liefde voor kamermuziek samen te uiten.

Zie voor meer informatie de website www.duorooijbosch.nl.